Skip to main content

LillaLuckan öppnar i Uleåborg

By 24 augusti, 2019september 19th, 2019Blogg

Luckan har funnits i Uleåborg sedan 2016 i det svenska kvarteret – för att sprida svenskspråkig information och sporadiskt arrangera svenskspråkig kulturverksamhet. Nu, tre år senare, öppnas LillaLuckan för de allra minsta. I utrymmet ordnas familjecaféer varje onsdag i september. Den 9 oktober håller Luckan öppet hus för alla som vill besöka LillaLuckan.

Vad är LillaLuckan?
LillaLuckan är Luckans eget koncept som från innan finns i Helsingfors, Raseborg och Borgå. LillaLuckan är ett rum för finlandssvensk barnkultur – öppet för alla oberoende funktionsvariation, kulturbakgrund eller socioekonomisk status. I utrymmet kan även finlandssvenska kulturaktörer och organisationer verka och mötas.
LillaLuckan på de olika orterna kan se väldigt olika ut. I Helsingfors är LillaLuckan stor till ytan, och kan ha upp till 15 evenemang i veckan. På de andra orterna utgör LillaLuckan ett litet barnvänligt rum eller ett mysigt krypin, där kulturprogram arrangeras veckovis eller sporadiskt.

LillaLuckan i Uleåborg öppnas i Luckans egna utrymmen på Sepänkatu 9, i ett tidigare mötesrum. Utrymmet kommer nu kunna användas för bland annat mindre kulturevenemang, familjecaféer, språkcaféer eller filmkvällar. Luckan samarbetar aktivt med Svenska Privatskolan och Svenska Barnträdgården – och är öppen för nya idéer om vad som kunde arrangeras i eller införskaffas till utrymmet.

Ifall du har några frågor eller önskemål om verksamheten, ta kontakt med [email protected] och [email protected]

Inlägget är skrivet av verksamhetsproducent Elin Sundell, som arbetar med Luckans barnkulturverksamhet i Helsingfors och nationellt. Bilden är tagen i Luckan Uleåborg hösten 2017, under en Bokbio-verkstad som Elin höll för Svenska Barnträdgården.